200ml santan kara (1 kotak) - untuk melembutkan doh
100gm marjerin
200gm gula kastor
50gm gula perang
310gm tepung serba guna *
1 sudu kecil serbuk penaik *
30ml susu segar
50gm oat
70gm kismis
Nota: Bahan bertanda * perlu diayak.
1. Pukul marjerin dan gula hingga gebu dan masukkan minyak perlahan-lahan.
2. Pukul biar rata dan masukkan tepung. Uli perlahan dan tuang susu.
3. Gaulkan oat dan kismis ke dalam campuran tepung dan uli.
4. Tambahkan minyak jika doh tidak boleh dibentuk.
5. Canai doh setebal 1cm dan terap dengan acuan bentuk bulat berlubang tengah.
6. Atur di dalam dulang pembakar dan bakar di dalam ketuhar bersuhu 180oC selama 15-20 minit hingga kekuningan.
7. Sejukkan sebelum disimpan di dalam bekas kedap udara.